Sinestezi Soslu Makarna (1)


Evinizde Sinestezi tadında bir makarna yemek isterseniz orjinal Sinestezi soslarından birini kullanabilirsiniz!

İşte sizlere güzel bir Sinestezi Sosu tarifi;

Malzemeler

– 2 baş soğan
– 3 diş sarımsak
– 5 adet orta boy mantar
– 3 adet domates
– 1 adet Kırmızı et biberi
– Pul Biber
– Kekik
– Tuz
– İsot
– Salça

Yapılışı;

Önce soğan, sarımsak, mantar ve domatesler doğranır, ardından sarımsak, soğan, kırmızı et biberi ve mantarlar derin ve yağı fazla olan bir tavada soğanlar kayboluncaya kadar kızartılır. Ardından domatesler aynı tavaya atılır ve domatesler kayboluncaya kadar ve tavada menemen görüntüsü verinceye kadar kızartılır. Bir sur bardağında yarım çay bardağı kekik, çeyrek çay bardağı pul biber ve yine çeyrek çay bardağı kadar isot karıştırılır. Tuz ise 3 çay kaşığı olarak eklenir. Ardından 1 kaşık domates salçası (biber salçası daha makbüldür) aynı su bardağına konulduktan sonra bardak su ile doldurulur ve içindeki salça tamamen eriyinceye kadar karıştırılır. Bu karışım tavaya ilave edilir ve minimum 5 dk kadar daha pişirildikten sonra daha önce haşlanan makarnanın üzerine boca edilir.

Afiyet Olsun!

Facebook'ta Paylaş

Not: Bu makarna tarifi alıntı değildir, kaynak belirtilmeden başka platformda yayınalanamaz!

Fotoğraf

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: